Euskal herriko ugaztunak / B. Beatriz Canton, Mª Nieves Diaz, Mª Cristina de Pablo ; itzultzailea, Belaxe - Cantón, Beatriz B. (Gidak (Kriselu), 1992)
Gida honek, EAEko Lurraldean bizi eta ondare naturalaren zati garrantzitsua diren ugaztun-espezierik adierazgarrietak biltzen ditu.Orrialde hauetan, espezie bakoitzaren ezaugarriak, bizimodua eta banaketa zehazten dira irudi batek lagundurik. Horregatik, oso erabilgarri agertatuko zaie irakasle eta ikasleei, baita Natura maite duten guztiei ere. Ez da ahaztu behar, Natura ezagutzeak berau errespetatzen irakatsiko digula eta, horrela, gure ingurugiroaren ekologi oreka mantentzen lagunduko dugula. Denboran atzera egingo bagenu, gure komunitatean bizi diren ugaztun-espezieen eta banakoen kopurua murriztuta dagoela ohartuko ginateke; horregatik, eta etorkizunari begira, zera ulertu behar dugu: gure altxorrik handienak direla eta begirune eta arreta guztia merezi dutela.