Mutiko baserritar baten oroitzapenak = Memorias dun neno labrego / Xosé Neira Vilas ; euskeratzailea, Andres Urrutia - Neira Vilas, Xosé (Galburua (Labayru Ikastegia), 1988)
Galiziako literaturako lan ezaguna, euskeraz emona. Baserriko mundu mugatu eta mugatzailearen esparruan bizi dan mutikotxu baten pasadizu eta gertaldiak, umearen ikuspegiaren galbahetik igarota.