Zuzenak [Matematika-arloa - DBH 1] / egilea, José Orenga; produkzio-zuzendaritza, Antonio Cara; itzulpena, Bakun - Antxustegi-Etxarte Aranaga, Eider; Cara, Antonio (: Itinerarium, 2011)
Udako bidaia bat egitea proposatzen zaie ikasleei. Abiatu aurretik, komeni da planoak eta mapak erabiltzen jakitea, orientatzeko, ibilbideak erabakitzeko eta bisitatu beharreko lekuak aurkitzeko. Turisten ohiko egoeratatik abiatua, zenbait plano landuko dira, ikasleek geometriaren oinarrizko elementuak, zuzenen kokapen erlatiboak eta distantzia zer diren ikas dezaten.