Proportzionaltasuna: ehunekoa [Matematika-arloa - LMH 5] - Vives, Narcís; de Alva, Nuria; Orenga, Jose; Cara, Antonio; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Barcelona : Itinerarium, 2011)
Zenbaki hamartarrak, zatikiak eta ehunekoak maiz erabiltzen dira eguneroko bizitzan. Dena den, haiek ulertzeko arazoak izan ohi dituzte ikasleek. 3/4 moduko zenbaki zehatz bat (0,75en edo % 75en baliokidea) hainbat modutan interpreta daiteke, eta interpretazio-modu horiek guztiak erabili egin daitezke egunerokoan. Hala ere, adierazpen guztiek ez dituzte kontzeptu horiek modu berean argitzen. Sekuentzia didaktiko honetan, problemak nola ebatzi landuko da. Horretarako, fikziozko jarduerak proposatuko zaizkie ikasleei. Jarduera horietan, zatikiak, ehunekoak eta zenbaki hamartarrak erabili beharko dituzte, eta haiek batetik bestera pasatzeko moduak aplikatu.
5.maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak