Denbora neurtzea [Matematika-arloa - LMH 5] / zuzendaritza, Narcís Vives; egileak, Laura Zingaretti, José Orenga; produkzio zuzendaritza, Antonio Cara; itzulpena, Bakun - Vives, Narcís; Zingaretti, Laura; Orenga, Jose; Cara, Antonio (: Itinerarium, 2011)
Ikasleek web-orri bat aztertu, eta historian zehar denbora neurtzeko erabilitako tresna batzuei buruzko informazioa jasoko dute. Gero, denbora neurtzearekin loturiko aurkezpen bat ikusiko dute; beste aurkezpen batean, berriz, eguneko denbora neurtzeko zer sistema erabiltzen den ikasiko dute. Jarraian, ikasitako guztia oinarritzat hartuta, denborarekin loturiko problemak ebatziko dituzte, eta horretarako, unitate-aldaketak, batuketak eta kenketak egin beharko dituzte.