Euskal Herriko mitologia : jentilen aztarnen atzetik - Bergara, Aritza; Castelló, Daniel; Azkolain, Nora ([S.l.] : Adarmendi Euskal Kultur Elkartea, 2010)
Nortzuk ziren Euskal Herriko izaki mitologikoak? Zein zen haien itxura fisikoa, izaera, jarduteko modua? Zer kontakizun geratu da guztion gogoetan, belaunaldiz belaunaldi igaro ondoren? Galdera horiei erantzuten saitauz, azkeneko jentilen arrastoen atzetik ibili izan gara, hain zuen ere ez desagertzeari eustsi zion arraz zaharraren atzean.
Keywords: Euskal mitologia; Monografiak