Euskal nortasuna eta kultura XXI. mendearen hasieran - Baxok, Erramun (1928-2024); Etxegoin, Pantxoa; Lekunberri, Terexa; Martínez de Luna Pérez de Arriba, Iñaki; Mendizabal, Larraitz; Ahedo Gurrutxaga, Igor; Itzaina, Xabier; Jimeno Aranguren, Roldan; Eusko Ikaskuntza (Donostia : Eusko Ikaskuntza, 2006)
Lan honetan Euskal Herriko biztanleek euskal nortasunari eta kulturari buruz dituzten pertzepzio, iritzi eta jarrerak aztertu dira. Teknika kuantitatibo eta kualitatibo desberdinak erabiliz euskal herritarrek nolako nortasun sentimendua duten, Euskal Herriko lurraldeei buruz nolako pertzepzioak dituzten, euskarari euskal kulturaren barruan nolako lekua eman dioten, euskal kulturaren egoera eta etorkizuna nola ikusten duten eta abar luze bat ulertzen hasteko bide bat proposatzen du.
Keywords: Kultura nortasuna -- Euskal Herria; Euskal kultura; Monografiak