Pinto oilarraren ezteiak / Juan Alfonso Belmontesen testua ; Natalie Pudaloven irudiak - Belmontes, Juan Alfonso (: Txalaparta : OQO, 2010)
Aspaldi zebilen Pinto oilarra Juliana neskatoa nola lortuko, eta Remigia behiak egin zituen ezkontzaginaren lanak. Ezteiek beti pozten dute ingurua, eta horregtik zeuden hain pozik guztiak ukuiluan; guztiak, Pinudiko Azeria izan ezik! Hark ezin zuen jasan halakorik, amorru bizian zegoen!