Langileria historian zehar - Ugalde, Mikel (Bilbo : Mensajero, 1971)
Langileriaren historiaz euskeraz egin dan lehen liburua dugu. Euskaldun gehienak ulertzeko eran idatzi du egileak. Argi bezain txukun ematen du liburu onek langileriak historian izan dituan arazo nagusienen berri. Genuen hutsune aundienetako bat bete du liburu onek.
Bibliografia: 165.-166. or.
Bibliografia: 223.-226. or.
Keywords: Langile-mugimendua -- Historia; Euskal Herria -- Historia; Saiakerak