Lamiak, sorginak eta jainkosak : zuhaitzak eta naturarekiko kultuak Euskal Herrian - Caro Baroja, Julio (1914-1995) (Donostia : Gaiak, 1995)
Euskal mito eta jainkotasunen arrasto ugari aurki dezakegu, egun oraindik, hala toponimia eta hizkuntzan nola hainbat herri-usadio, ospakizun, kanta eta festan. Horiexek hartzen ditu Julio Caro Barojak abiapuntutzat, betiere naturarekin, astroekin, zerikusi estua izan duten gure antzinako kultuak, beraien jatorria eta indo-europar sineskerekiko paralelismoak aztertzeko.
Keywords: Euskal mitologia; Monografiak