Lamiak, sorginak eta jainkosak : zuhaitzak eta naturarekiko kultuak Euskal Herrian / [testugilea] Julio Caro Baroja - Caro Baroja, Julio (1914-1995) (Historia eta Gizartea (Gaiak), 1995)
Euskal mito eta jainkotasunen arrasto ugari aurki dezakegu, egun oraindik, hala toponimia eta hizkuntzan nola hainbat herri-usadio, ospakizun, kanta eta festan. Horiexek hartzen ditu Julio Caro Barojak abiapuntutzat, betiere naturarekin, astroekin, zerikusi estua izan duten gure antzinako kultuak, beraien jatorria eta indo-europar sineskerekiko paralelismoak aztertzeko.