Euskal kanta zahar batzuk eskolarako - Díaz de Zerio Lajaima, Mª Rosa; Egea, Celia; Nafarroa. Hezkuntza, Kultura eta Kirol Departamentua (Iruña : Nafarroako Gobernua, Euskara Zerbitzua, 2003)
Mª Rosa Diaz de Zerio andereñoak Aita Donostiaren 287 abesti eskaintzen ditu Nafarroako ikastetxeetako haurrei irakasteko. Abesti bakoitzak bere ikerketa musikala egina du eta esparru melodikoa, bitarteak, tonalitatea, konpasa, figurak, eskema erritmikoa eta termino musikalen estudio didaktikoa ere. Nafarroako abesti eder hauetan, antzinako bizimodua eta hain urrun ez dauden ohiturak, oroimenak eta lehenagoko sineskeren aztarnak ageri dira. Egun, zuen geletara heltzen dira liburu honen medioz, eta Aita Donostiak bere itzalarekin lagunduko du hain beharrezkoak diren euskaldun soinuak berpizten haurren medioz.
Bilbiografia: 469.-471. or.
Keywords: Kanta folklorikoak -- Euskal Herria; Monografiak