Euskal sinesmen zaharrak - Aurkenerena Barandiaran, Joseba (Bilbo : Mensajero, 2001)
Lan honetan euskal pentsamendu magikoa aztertzen du autoreak, iraganeko sustraietatik oihartzun zaharra hartuz, oraina ulergarriagoa egiteko eta geroa eraikitzen laguntzeko asmotan. "Izan zirelakoz gara, eta garelakoz izanen dira" dio bere liburuan. Ez du dogmarik sortu nahi, ez baita hori bere asmoa. Baina bai lagundu, bere liburu honekin, biharko Euskal Herri askatua xarmangarriagoa eta liluragarriagoa izan dadin.
Keywords: Euskaldunak -- -Erlijioa eta mitologia; Inauteriak; Inauteriak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Sineskeriak -- Euskal Herria; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Monografiak