Marxez haratago : euskal independentzia eta subiranotasun ekonomikoa - Tobar Arbulu, Joseba (Tafalla : Txalaparta, 1997)
Mugimendu abertzaleak, erresistentziazko baloreak eskuratu eta sormen berria bultzatzen duten heinean, subjektu sozial berri bilakatzen dira. Hortaz, Euskal Herri independentearen kokapenaz dihardu Joseba Tobar-Arbuluk, independentzia politikoa eta subiranotasun monetario eta ekonomikoa uztartuz.
Keywords: Euskal Herria -- Egoera ekonomikoa; Monografiak