Euskal Herria helburu - Txillardegi (1929-2012) (Tafalla : Txalaparta, 1994)
Liburu hau ez da autobiografia bat, baina Euskal Herriari buruzko egilearen ideiak nola sortu eta mamitu ziren azaltzen du. Herrin honen historia Ajuria-Eneako Itunaren sinatzaileen interesen arabera berridazten ari den honetan, gero eta beharrezkoagoak zaizkigu lekukoen testigantzak. Berridazketa osoa gezurraren gainean eraikitzen ari direnen lotsarako; koldarki isiltzen direnak agerian uzteko. Esperantza handirik gabe, egia esan, Historia beti irabazleek idatzi ohi dutelako, hona hemen gertakariak barrutik ezagutu dituen lekuko etsi baten mezua. Ausartu egin behar.
Keywords: Euskal Herria -- Egoera politikoa; Saiakerak; Baliabide digitalak