Aizkora hiztegia : [euskara - castellano - français - english] - López de Sosoaga, Alfredo; Ormaetxea Lasaga, Jose Luis; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2010)
Herri-kiroletan aizkora dugu nagusietakoa, tradizio handikoa, batez ere Nafarroan. Aizkoran txapelketak eta apustuak tartekatzen dira, eta bi eremu horiek aski islatuak daude hiztegian. Txapelketetan aizkora kirol bihurtu da; apustuetan, ostera, aizkorak jatorrizko giroari eusten dio. Horrez gain, hiztegian egurrari ere tarte handia eskaini zaio. Azken batean, aizkolariak ezin du guztiz jakin zer egongo den enborraren barruan: "Egur gozoa izango ote da? Agian eutsia, eman beharrekoa? Adar zikinen bat aterako ote zait?" Horrela, egurra nolakoa, epaia modu batean edo bestean bideratuko du aizkolariak.
Keywords: Herri-kirolak; Hiztegiak, entziklopediak eta atlasak