Pinpirin eta florian - Arregi, Nerea; Etxebarria Etxebarrena, Nagore; Kamiruaga, Akaitze; Mendizabal, Mikel; Zarate, Gorka; Arrieta Goiri, Itsaso; Lauzirika, Alberto; Etxeandia, Jon; Labayru Ikastegia; Ikastolen Elkartea (Bilbo : Labayru Ikastegia ; Ikastolen Elkartea ; Elkarlanean, 2000)
"Urte-sasoiak" Euskal herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma honen helbururik nagusiena. "Pinpirin eta florian" izeneko laugarren agerraldi honetan udazkenarekin zerikusia duten lan edo sasoi honetako eginkizunei lotuta dauden errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako irudi eta lekukotasunekin. ·Azken lan honekin urteko ziklo tradizionalaren erakustaldi osoa eratzen da "Urte-sasoiak" izenburupean. Liburuska honekin batera, eta honen osagarri, bideo bat eta doinu-euskarrian Anje Duhaldek moldaturiko lana agertu dira.
Bibliografia: 66.-67. or.
Iturriak: 68.-69. or.
Keywords: Euskal kanta zaharrak; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Monografiak