Pinpirin eta florian / [koordinazioa, bilketa eta idazketa, Nerea Arregi, Nagore Etxebarria, Akaitze Kamiruaga eta Mikel Mendizabal ; ahozko artxiboaren azterketa, Itsaso Arrieta eta Gorka Zarate ; ikerketa musikala eta transkribapenak, Alberto Lauzirika eta Jon Etxeandia] - Arregi, Nerea; Etxebarria Etxebarrena, Nagore; Kamiruaga, Akaitze; Mendizabal, Mikel; Zarate, Gorka; Arrieta Goiri, Itsaso; Lauzirika, Alberto; Etxeandia, Jon (Urte sasoiak (Labayru Ikastegia, Ikastolen Elkartea), 2000)
"Urte-sasoiak" Euskal herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma honen helbururik nagusiena. "Pinpirin eta florian" izeneko laugarren agerraldi honetan udazkenarekin zerikusia duten lan edo sasoi honetako eginkizunei lotuta dauden errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako irudi eta lekukotasunekin. ·Azken lan honekin urteko ziklo tradizionalaren erakustaldi osoa eratzen da "Urte-sasoiak" izenburupean. Liburuska honekin batera, eta honen osagarri, bideo bat eta doinu-euskarrian Anje Duhaldek moldaturiko lana agertu dira.