Gernika eta zinea = Gernika y el cine : jardunaldiak Gernika-Lumon, 2002 apirilaren 19-20 = Jornadas Gernika y el cine - Pablo, Santiago de; Momoitio, Iratxe; Durana, Pedro; Crusells, Magí; López Echevarrieta, Alberto; Gernikazarra Historia Taldea; Gernika-Lumo. Udala; Gernikako Bakearen Museoa Fundazioa (Gernika-Lumo : Gernika-Lumoko Udala, 2003)
Liburu honetan zineak Gernikarekin izan duen lotura aztertzen da, lau ikuspuntu hauetatik: zinearen ikuspegi orokor bat, 1937tik gure egunetara; euskal zinea eta Gernikak bertan izandako agerpena; zinea espainiar Gerra Zibilaren garaian; eta Gernikako bonbardaketa (operadore zinematografikoak, garai hartako filmak...)
Jardunaldiaren antolatzaileak: Gernika-Lumoko Udalaren Kultur Saila, Gernikako Bakearen Museoa Fundazioa, Gernikako Bonbardaketari buruzko Dokumentazio Zentroa eta Gernikazarra Historai Taldea.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Gernika-Lumo -- -Zinea; Gernika-Lumo -- Historia -- 1937 (Bonbardaketa); Espainia -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Monografiak