Kultura eta identitate erbesteratuak : (nomadologia subalternoak) / Imanol Galfarsoro - Galfarsoro, Imanol (Saio eta testigantza (Pamiela), 2005)
Lan honetan, giza eraldakuntza iparrean, adierazpen moduko saioak garatzen dira Ikasketa Kulturalak (Cultural Studies) eta Ikasketa Subalternoak (Subaltern Studies) arloetan: bidaia eta kulturaz, nomadologia subalternoez, postnaziotasunaz, diasporaz, intelligentsiaren kinkaz (boterezalea vs giza-partaidetza eraldatzailea), identitate erbesteratuaz, subordinatuez, ihauteriaz, kontsumo kultura eta holismoan oinarrituriko medikuntzaz... «Galfarsororen lana [...] pentsaera berri bat inauguratzera dator, bide batez, eztabaida anti-humanista anglosajoiarekin errekonektatuz eta Euskalerrian saiakerak izan dituen ekarpen anti-humanista urriak era berean erreskatatuz. [...] Euskalerri diasporiko baten manifesto da: globalizazioari eta neoliberalismoari aurre egiteko geratzen zaigun lekune subalterno koherente bakarra. [...] Gure autorearen mailukada teoriko honen azken ondorioak irakurleak liburu honetan leituko ez baditu ere, pentsagai emaro suertatuko zaio.»