Anai Artean - Larzabal, Piarres (1915-1988); Anai Artea (Tafalla : Txalaparta, 1996)
Aita Larzabal gizon jator bezain polifazetikoa izan genuen: apaiza, idazlea, nazien aurkako erresistentea, abertzale sutsua... Baina guztien gainetik euskal semea, bizitza osoa Euskal Herriari eskaini zion laguna. Nire mendixkatik liburuan jaso egin zituen Sokoako elizan hildako militanteei eskaini zizkien elizkizunak. Anai artean liburuan izen bereko erakundearen garaiko gertakizunak datozkigu egunez egun, egunkari moduan: parapolizialen erahilketak, fedearen ingurukoak, Beihl kontsularen bahiketa berak kondatua, euskal kulturaren aldeko iharduna, errefuxiatuen gora-beherak... Denak dira aipagai Aita Larzabalen liburu honetan.
Keywords: Anai Artea; Helduentzako Literatura