Txina iratzartzen ari den herensugea / [testugilea, Gaiak Argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1994)
"Txina: iratzartzen ari den herensugea" liburuan azken hogei urteotan kapitalismorako bidetik (txinatar merkatu-sozialismorako bidetik Deng Xioaping-en hitzetan) abiatu den erraldoi honen arestiko historia aztertzen da: potentzia kapitalistekiko menpekotasuna, Txina nazioalista eta maoista, gaurko egoera, geroaldia...