Harriren tigrea - Zorroza, Xabier; Markaida, Juan Luis ([Bilbo] : Troka, 1991)
Harri harria eta haitza baino egoskorragoa eta kaskagogorragoa zen. Etzuen ezeren aurrean etsitzen, beti egin behar izaten zen bere nahia eta berak nahi zuen eran. Eta hori lortzen ez zuenean, azken hitza esaterik etzuenean, tigrea agertzen zitzaion. Oihan beltzetik bezala irteten zitzaion bapatean piztitzarra barnekaldetik...
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Moral hezkuntza; Berekoikeria; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak