Herensuge andrearen estualdiak - Alonso Erauskin, Manuel; Sánchez Blanco, Esmeralda; Kaioa Kultur Elkartea (Sondika : Edelvives, 1989)
Egun batean Belinda, Lagolargo herrian agertu zen eta bere etxebizitza hura izan zedin erabaki zuen. Ez legoke ezer arrarorik honetan baldin eta Belinda dragoi urrixa bat izango ez balitz. Ahalegindu zen bzitza "zibilizatura" moldatu ahal izateko, adibidez, goxoki eta opilengandik urrun mantentzen. Manuel Lazarillo Erausquin, "Lazarillo" Saria lortu duen idazlea, kazetaria eta Informazio Zientzietako Fakultateko irakaslea da. Bere lanetan, irakurlearen ezpainetan irrifarrea marrazten duten egoera harrigarriak ugari ageri dira.
8 urtetik aurrera (gorria)
Una dragona en apuros
Keywords: Herensugeak; Magialariak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak