Herensuge andrearen estualdiak / Manuel Alonso Erausquin ; irudiak, Esmeralda Sánchez Blanco ; itzultzailea, Kaioa Kultur Elkartea - Alonso Erauskin, Manuel (Ala delta. Urdina (Edelvives), 1989)
Egun batean Belinda, Lagolargo herrian agertu zen eta bere etxebizitza hura izan zedin erabaki zuen. Ez legoke ezer arrarorik honetan baldin eta Belinda dragoi urrixa bat izango ez balitz. Ahalegindu zen bzitza "zibilizatura" moldatu ahal izateko, adibidez, goxoki eta opilengandik urrun mantentzen. Manuel Lazarillo Erausquin, "Lazarillo" Saria lortu duen idazlea, kazetaria eta Informazio Zientzietako Fakultateko irakaslea da. Bere lanetan, irakurlearen ezpainetan irrifarrea marrazten duten egoera harrigarriak ugari ageri dira.