Istorio harrigarriak / Jordi Sierra i Fabra ; irudiak, Julio Gutiérrez Mas ; itzultzailea, M.ª Eugenia Laboe - Sierra i Fabra, Jordi (Ala delta. Berdea (Edelvives), 1989)
Shakanjoisha unibertsoko herrialde liluragarriena da: lurralde honetan dena da posible; beraz, zernahi fantasia pentsatu duzuela ziur egon lehenago benetan gertatu dela Shakanjoishan. Jordi Sierra i Fabra, irakurle gazteekin izan duen harremanetan bete-betean asmatu duen autorea dugu. Horren arrazoia beharbada, gaur egungo musikara dedikatzean aurki daiteke, denbora asko eskeintzen bait dio ekintza honi. Zientzia fikzioan maixu ageri zaigu idazle hau, fantasiaz beteriko istorioak idatziz.