Gorka Donearen larrosa - Sennell, Joles; Capdevila, Roser (Arrigorriaga : SM, 1989)
Behin batean bi herrialde ziren, txiki-txikiak biak, ia-ia berdinak. Hirurak-laurden-gutxiago eta Hirurak-ez-dira zuten izenak. Biak bakean bizi ziren, harik eta Hirurak-laruden-gutxiagoko erreginaren kontseilaria, oso handigura berau, errege izateko planak asmatzen hasi zen arte.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko titulua: La rosa de Sant Jordi
Keywords: Hezkidetza; Anbizioa; Errege-erreginak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak