Bufanda urdina : delinkuentzia - Balzola, Asun (1942-2006) (Donostia : Erein, 1989)
Jo, gaur armatu duguna! Galerias-era joan gara institututik irtendakoan, baina ez Isa eta ni bakarrik, beti bezala, taldean baizik. A ze juerga! Isabel -Isa bezala ezaguna- da lapurretan egiten duena. Oso txikia da eta bazter guztietara sartzen da, eta sekulako jeta duenez, ez dio inork ezer antzematen. Ba, hori, elkarrekin ginen guztiok, eta sartu baino lehen, Isa eta ni taldetik berezi gara...
8 urtetik aurrera (gorria)
Jat. izenb.: La delicuencia, la bufanda azul
Keywords: Hezkidetza; Gazteen delitugintza; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak