Joantxoren fragata : askatasuna / textua eta marrazkiak, Asun Balzona - Balzola, Asun (1942-2006) (Kale gorrian (Erein), 1989)
Egunero, ordu berean, Joantxo Etxegorriko aldapa jaisten zuen eskolara joateko. Patinetan jaisten zuren, abiada bizian, eta irudimen aberatsa zuenez, hiltzaileengandik iheska ari zen Sherlock Holmes zen batzuetan, beste batzuetan zaldiz zebilen cow-boy ausarta, izaten zen lokomotora ere, edo tobogana...