Batasun eta zatiketen artean / Martín Ugalde - Ugalde, Martin (1921-2004) (Kronika (Elkar), 1989)
Batasun eta zatiketen artean mugitu izan da aspaldidanik Martin Ugalde, eta horren lekuko duzu kazetaritzazko euskal lanen antologia hau. Bertara bildu ditu 1970 aldean "Zeruko Argian" euskararen batasunaren inguruan egindako elkarrizketa-saila batetik, eta politika eta kultura-bideak aipatzen dituzten hainbat artikulu bestetik, han-hemen (batipat "Deian") argitaratuak. Guzti horiek egilearen erretratu bizia eskaintzen digute: erro-errotik abertzale, euskaltzale, izpirituz argi eta zabal, beti ere herriaren eta gizakien askatasunaren aldeko.