Orkesta miresgarria, 2590 urtea / M. D. Alibés i Riera ; itzulpena, Koro Navarro ; marrazkiak, Pilarín Bayés - Alibés, M. Dolors (1941-2009) (Itzul saila (Elkar), 1989)
Orkesta bateko partaideak bidaia batean zihoazela, eta istripu baten ondorioz, XXVI. mendera salto egiten dute. Hiri batean sartzen dira denak, hiri benetan harrigarria. Katuak dira han jaun eta jabe. Kremaileraz betetako gizon bat bakarrik ikusten dute eta haren bidez jakingo dute hiri elektroniko haren berri. Umorearen bidetik eta zientzia-fikziozko klabean idatzirik dago.