Inguruaren ezaguera : materialen karpeta Euskadi : Lehen Hezkuntza 6 - Brotons, Juan Ramón; Gómez Gil, Ricardo; Valbuena Pradillo, Rafael; Uriarte, Javier (Madrid : Anaya-Haritza, 1995)
Materialen karpetan zortzi material ditugu. Aurreko ikasturteetan materialen zenbakikuntzaren eta liburuko unitateen artean harremana zegoen. Maila honetan, harremana lehenengo lau materialetan baino ez da gordetzen. Ingurune sozial eta kulturalarekin loturiko unitateetan Espainiako estatua bera ikasten da etapa honetan ikaslearen hurbileneko espazioan oinarritzen den ikasketa-prozesuaren gailur eran: familia, etxea, herria, eskualdea, autonomi elkartea eta, azkenez, Estatua.
Materialak: 1.- Izaki bizidunen ugalketa; 2.-Engranajeak; 3.-Imanak; 4.- Espainaren mapa fisikoa; 5.- Oinarrizko datuak autonomi elkarteka; 6.- Nekazaritza, aberezaintza eta arrantzaren mapa; 7.- Lehehngai, energia eta industriaren mapa; 8.- Inguruaren Ezagueraren biztegia
Lehen Hezkuntza, 6. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak