Inguruaren ezaguera : materialen karpeta Euskadi : Lehen Hezkuntza 6 / [egileak, Juan Ramón Brotons, Ricardo Gómez Gil, Rafael Valbuena Pradillo ; hizkuntz aholkularitza eta euskal testuen ardura, Javier Uriarte] - Brotons, Juan Ramón (Anaya-Haritza, 1995)
Materialen karpetan zortzi material ditugu. Aurreko ikasturteetan materialen zenbakikuntzaren eta liburuko unitateen artean harremana zegoen. Maila honetan, harremana lehenengo lau materialetan baino ez da gordetzen. Ingurune sozial eta kulturalarekin loturiko unitateetan Espainiako estatua bera ikasten da etapa honetan ikaslearen hurbileneko espazioan oinarritzen den ikasketa-prozesuaren gailur eran: familia, etxea, herria, eskualdea, autonomi elkartea eta, azkenez, Estatua.