Genetika, etika eta ideologia : genetikaren historia eta "genoma" proiektua / [testugilea, Gaiak argitaldaria] (Oinarrizko liburutegia (Gaiak), 1995)
"Genetika, etika eta ideologia" liburuan genetikaren historia aztertzen da eta DNAren aurkikuntza eta manipulazioa ere, gizakumearen irakurketa genetikoa burutzeko ikertzen ari den Genoma Proiektua zehazki aztertuz. Proiektu horrek sortzen dituen arazo etiko, politiko, erlijioso, biologiko eta filosofikoak ere urkitzen dira.