Balea eta euskaldunak - Murgil Taldea; Sarda Taldea (Donostia : Gaiak, 1989)
Balea ugaztun bitxi hori da liburu honen pertsonairik garrantzitsuena. Aintzinako arrantzaleek zetazeo honekiko zituzten siniskeriak, dinosauruen garaian baleak izan zituen ahaide zaharrak, bata bestearen atzetik agertuko dira liburu honen orrialdeetan, argazki ederrekin ilustraturik gainera. Ba al zenekien baleak orain dela 100 miloi urte lau hankez lehorretik ibiltzen zirela? Garai horietatik hona egindako ibilbide ebolutibo luzean sortutako ezpalarta, beluga, sarda (euskal balea) eta beste zenbait zetazeo mota, baita beraien inguruan sortutako pasadizo eta abentura bitxiak, liburu honetan ezagutzeko aukera ederra izango duzu.
Bibliografia: 273-274. or.
Hiztegia: 269-270. or.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Baleak; Euskal arrantzaleak; Baleak -- Arrantza -- Historia; Zientzia-dibulgazioa; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak