Ebelina Mandarina - Suarez, Castillo; Urbeltz, Leire (Donostia : Erein, 2010)
Nire etxea kolore askotakoa da. Urdina du goiko aldea, udako zerua bezala, eta gorria behekoa, amak ezpainak margotzen dituen kolore berekoa. Nire etxea tokiz aldatzen da egun batetik bestera, baina ez naiz barraskiloa. Ni zirku batean bizi naiz. Ez da zaila hori ondorioztatzea nire etxeak gurpilak dituela esaten badut, eta nire ama trapezista dela. Ebelina dut izena. Amak eta amonak ere Ebelina dute izena. Horregatik deitzen didate Ebelina Mandarina. Horregatik eta nire ilearen koloreagatik. Batzuentzat gorria da; besteentzat laranja.
8 urtetik aurrera (gorria)
XXVIII. Lizardi saria, 2009
Keywords: Zirkua; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak