Erregina bahitua - Arana, Aitor; Garcia, Olatz ([Amorebieta] : Ibaizabal, 2010)
Iratiko basoan sineskerak eta ipuinak ugariak dira. Baita sorginak, laminak, iratxoak eta herensugeak ere, bertako kondairen arabera. Ekaitza denean, kondaira horiez oroitzen dira Irati inguruko biztanleak. Joana Albretekoa basoko izaki berezien laguntza beharko dune erregina da. Eta Elena eta Martin neska-mutikoak tartean ibiliko dira, abentura zirraragarrian, misterioak argitzen.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Misterioa; Abenturak; Euskal mitologia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak