Esketxak / Aizpea Goenaga ; irudiak, Alvaro Matxinbarrena - Goenaga, Aitzpea (Antzoki txikia. Urdinak (Erein), 2010)
"ESKETXAK" antzezlan laburrak dira, eskolan, lagunartean, taldeka egiteko modukoak. Liburu honetan lau aurkituko dituzue: "Medikuaren kontsultan", "Arrantzan", "Txoua" eta "Propultsio aerodinamikoaren kanporaketa". Antzezlan hauek bizi egin nahi dute eta antzeztuak izateko zain daude.Talde-lanean ondo pasatzeko eta ikusleei barrea eginarazteko tresnak dira. Izan ere, testu hauek zuen lokomotora martxan jarri eta jendea bidaia xelebre batean eramateko trenbideak dira. Zenbait egoeratan gertatzen diren katramilak proposatzen dizkizuet. Hortik aurrera, ordea, zuena da zeregina, zuena lana: pertsonaiak sortu, jantziak eta pelukak bilatu, agertokia apaindu, entsaioak antolatu, eta batez ere... antzeztu! Garbi izan gogoa dela, jokatzeko gogoa, antzerkia egiteko behar den gauzarik garrantzitsuena. Atera beraz barruan duzuen antzezle porrokatu hori, eta ekin antzezteari!