Izena duena bada III : iratxoen artean - Larrañaga Alberdi, Jabier; Ostadar Gizarte Zientzi taldea; Migel Altzo Saria (2002) ([Donostia) : Ikastolen Elkartea, 2000)
Mitoak gure herriaren bizitzaren eta pentsaeraren adierazgarri dira. Mito asko nahas-mahas iritsi zaizkigu, eta mitoetako pertsonaia askoren ezaugarriak aldatuta datozkigu. Lan honetan, Jose Mari Satrustegiren laguntzarekin, mitoak jatorriz ziratekeen bezalaxe eskaintzen saiatu gara.
Iratxoen artean: Herensugea, Basajauna, Tartalo, Jentilak, Lamiak.
2001.05.04
DBH, 1-4 mailak
Migel Altzo Saria 2002: Jatorrizko bideorik hoberena
Keywords: Euskal mitologia; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak