Ahotsa, hitzak, hizkuntzak euskal olerki-antologia = Voz, palabras, lenguas : antología de poesía vasca = Voix, mots, langues : anthologie de la poésie basque = Voice, words, languages : anthology of Basque poetry - Gonzalez de Langarika, Pablo; Gartzia Trujillo, Sebastian; Urrutia, Andres; Zabala Agirre, Jose Ramon; Lantz, Juan Jose; Fernández de la Sota, José; Zabala, Pello (1943-2022); Uribe, Kirmen; Juaristi, Felipe; Iturbide, Amaia; Aldekoa, Iñaki; Calleja, Seve; et al. (Bilbo : Euskaltzaindia, 2010)
Halako ahotsa gurea, herri honetakoa. Ahots horrek moldatzen ditu hitzak, geureak, liburu honen poemak osatzen dituztenak. Hitzak, gure olerkarienak, gure hizkuntzak ehotzen dituztenak, eguneroko bizikidetasunean erabiltzen ditugunak eta munduaren zabalera eramaten gaituztenak. Horiek ditu xede eta helburu Euskaltzaindiak, "EUskal Olerki Antologia" honekin. Berau itxuraldatu dute Pablo González de Langarikak, eta Sebastián Trujillok, euskaltzain urgazleak. Bitzuok jakin izan dute gogoa eta trebezia batzen eta biltzen lau hizkuntzetan, euskaraz, gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez, herri honen olerkaririk gailenenen lanak eskaintzeko.
Edukia: Ángela Figueroa / Zabala, José Ramón - Blas de Otero / Lanz, Juan José - Javier de Bengoechea / Fernández de la Sota, José - Juan Mari Lekuona / Kortazar, Jon - Bitoriano Gandiaga / Zabala, Pello - Gabriel Aresti / Uribe, Kirmen - Jorge González Aranguren / Juaristi, Felipe - Blanca Sarasua / Calleja, Seve - Xabier Lete / Iturbide, Amaia - Bernardo Atxaga / Aldekoa, Iñaki
Keywords: Figuera, Angela -- (1902-1984); Otero, Blas de -- (1916-1979); Bengoetxea, Javier -- (1919-2009); Aresti, Gabriel -- (1933-1975); Aranguren, Jorge G; Saratsua, Blanca; Lete, Xabier -- (1944-2010); Atxaga, Bernardo; Gandiaga, Bitoriano -- (1928-2001); Lekuona, Juan Mari -- (1927-2005); Euskal literatura -- Historia eta kritika; Monografiak