Ahotsa, hitzak, hizkuntzak euskal olerki-antologia = Voz, palabras, lenguas : antología de poesía vasca = Voix, mots, langues : anthologie de la poésie basque = Voice, words, languages : anthology of Basque poetry / [Pablo González de Langarica eta Sebastian Gartzia Trujillo arg. ; hitzaurrea, Andres Urrutia, Euskaltzainburua] - Gonzalez de Langarika, Pablo (: Euskaltzaindia, 2010)
Halako ahotsa gurea, herri honetakoa. Ahots horrek moldatzen ditu hitzak, geureak, liburu honen poemak osatzen dituztenak. Hitzak, gure olerkarienak, gure hizkuntzak ehotzen dituztenak, eguneroko bizikidetasunean erabiltzen ditugunak eta munduaren zabalera eramaten gaituztenak. Horiek ditu xede eta helburu Euskaltzaindiak, "EUskal Olerki Antologia" honekin. Berau itxuraldatu dute Pablo González de Langarikak, eta Sebastián Trujillok, euskaltzain urgazleak. Bitzuok jakin izan dute gogoa eta trebezia batzen eta biltzen lau hizkuntzetan, euskaraz, gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez, herri honen olerkaririk gailenenen lanak eskaintzeko.