Helduen euskalduntzea eta etorkinak Ipar Euskal Herrian : AEK-ko ikaslegoaren azterketa = L'enseignement du basque aux adultes natifs et non natifs en Pays Basque Nord : étude des apprenants d'AEK - Baxok, Erramun (1928-2024); Coyos, Jean-Baptiste; Euskaltzaindia (Bilbo : Euskaltzaindia, 2010)
1995 eta 2009 artean, Aek-ko ikasleek betetzen zituzten fitxak ikerketa-iturri hartuz, ikerketa soziolongüisiko bat burutu dute egileek. Ikerketan bi aldagai nagusi daude: euskara ikasten ari diren helduak eta horien artean dauden etorkinak.
Testua euskaraz eta frantsesez.
Keywords: Euskal Herriko Alfabetatze Euskalduntze Koordinakundea (AEK); Helduen euskalduntze-alfabetatzea -- Ipar Euskal Herria; Soziolinguistika; Monografiak; Baliabide digitalak