Helduen euskalduntzea eta etorkinak Ipar Euskal Herrian : AEK-ko ikaslegoaren azterketa = L'enseignement du basque aux adultes natifs et non natifs en Pays Basque Nord : étude des apprenants d'AEK / Erramun Baxok eta Jean-Baptiste Coyos - Baxok, Erramun (1928-2024) (Jagon (Euskaltzaindia), 2010)
1995 eta 2009 artean, Aek-ko ikasleek betetzen zituzten fitxak ikerketa-iturri hartuz, ikerketa soziolongüisiko bat burutu dute egileek. Ikerketan bi aldagai nagusi daude: euskara ikasten ari diren helduak eta horien artean dauden etorkinak.