Moroak gara behelaino artean? - Sarrionandia, Joseba; Aranbarri, Iñigo (Iruña : Pamiela, 2010)
Joseba Sarrionandiaren liburu ezberdina duzu «Moroak gara behelaino artean?» hau. Bereber hizkuntzaren lehenetako gramatika egilea den Pedro Hilarion Sarrionandiak piztutako jakin-minetik abiatuz, liburua saio-lan anitza eta sendoa da. Bertan aurkituko dituzu pertsonaia historikoak eta gerla kolonialei buruzko gogoetak, aitormen pertsonalak eta iritzi politikoak, biografia bitxiak eta pasadizo sinesgaitzak, hizkuntzei buruzko ideiak...
Euskadi Literatura Sariak 2011, euskarazko saiakera
Keywords: Nazionalismoa -- Maroko; Nazionalismoa- -- Euskadi; Maroko -- Historia -- 1912-1956 (Espainiako protektoratua); Saiakerak