Moroak gara behelaino artean? / Joseba Sarrionandia ; [edizio lanak, Iñigo Aranbarri] - Sarrionandia, Joseba (Saio eta testigantza (Pamiela), 2010)
Joseba Sarrionandiaren liburu ezberdina duzu «Moroak gara behelaino artean?» hau. Bereber hizkuntzaren lehenetako gramatika egilea den Pedro Hilarion Sarrionandiak piztutako jakin-minetik abiatuz, liburua saio-lan anitza eta sendoa da. Bertan aurkituko dituzu pertsonaia historikoak eta gerla kolonialei buruzko gogoetak, aitormen pertsonalak eta iritzi politikoak, biografia bitxiak eta pasadizo sinesgaitzak, hizkuntzei buruzko ideiak...