Mikel eta Mikaela - Olaizola Borda, Alaitz; Beratarbide, Idoia (Donostia : Erein, 2010)
Amonak Mikeli egurrezko kutxa zahar bat oparitu dio. Mikelek kutxan amonaren bi soineko, izeba Mariaren takoidun zapata gorriak eta arrebaren kristalez eta botoitxoz jositako kamiseta zuria sartu ditu. Kutxa erreka ondoko pagoaren aldameneko harritzarraren azpiko zulo sekretuan gorde du.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak