Antxume tentela! ahate txepela! - Abedi, Isabel; Neuendorf, Silvio; Barreña, Ainara; Plazaola, Ibon; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Donostia : Ttarttalo, 2010)
Ahatetxoa eta antxumea adiskide minak dira egiaz. Baina noizean behin haserretu egiten dira eta ez dute elkarren berri jakin nahi izaten... Istorio hauetan, haurtzaroan ohikoak bezain funtsezkoak diren bizipenak jasotzen dira: lehenengo, ahatetxoaren ikuspuntutik; eta gero antxumearenetik. Haserretu eta bakeak egin, kendu eta itzuli, galdu eta irabazi, aitortu eta barkamena eskatu. Ikuspuntuz aldatzeak besteak nola sentitzen diren ulertzen laguntzen die haurrei, eta gatazka-egoeretan hobeto moldatzen ikasten dute.
Gurasoentzako eta hezitzaileentzako gutuna eta rol-jokoei buruzko gomendioak
4 urtetik aurrera (urdina)
Blöde ziege, dumme gans
Keywords: Animalia gizatiarrak; Emozioak eta sentimenduak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak