Antxume tentela! ahate txepela! / testua, Isabel Abedi ; ilustrazioak, Silvio Neuendorf ; [itzulpena, Ainara Barreña (Bakun S.L.) ; zuzenketak, Ibon Plazaola (Bakun S.L.)] - Abedi, Isabel (Ttarttalo, 2010)
Ahatetxoa eta antxumea adiskide minak dira egiaz. Baina noizean behin haserretu egiten dira eta ez dute elkarren berri jakin nahi izaten... Istorio hauetan, haurtzaroan ohikoak bezain funtsezkoak diren bizipenak jasotzen dira: lehenengo, ahatetxoaren ikuspuntutik; eta gero antxumearenetik. Haserretu eta bakeak egin, kendu eta itzuli, galdu eta irabazi, aitortu eta barkamena eskatu. Ikuspuntuz aldatzeak besteak nola sentitzen diren ulertzen laguntzen die haurrei, eta gatazka-egoeretan hobeto moldatzen ikasten dute.