Jabetza intelektualari buruzko legea = Ley de propiedad intelectual - Karrera Egialde, Mikel M.; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2009)
Kode Zibilean jabetzari buruz jasotako arauen arabera, obra bat sortu duen egileari ondare-izaerako eskubideak esleitzen zaizkio: obra gozatzeko eta xedatzeko eskubideak izango ditu jabeak, ahalmen horiek legeetan ezarritako mugek zedarrituko badituzte ere. Beraz, obra literario, zientifiko nahiz artistiko bat sortu duenak, eskubidea izango du lan hori berak nahi bezala ustiatzeko edo xedatzeko. Hori arautzera dator Jabetza Intelektualari buruzko Legea.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Jabetza intelektuala -- -Espainia -- -Legedia; Monografiak