Zein polita den Panama! : Panamara joan ziren tigre txikiaren eta hartz txikiaren istorioa / [testua eta irudiak] Janosch ; [itzulpena, Ainhoa Irazustabarrena Barriola] - Janosch (: Pamiela : Kalandraka, 2010)
Hartz txikia eta tigre txikia adiskidetasunaren eredu dira. Toki idealaren bila eginiko bidaiak heldutasuna eta eguneroko abentura adierazten ditu. Umorea, baikortasuna eta xalotasuna darizkion klasiko kuttuna. Janoschen lehenbiziko lanek garaiko testuinguru historikoarekin loturiko oinarri politikoa dute. "Zein polita den Panama!" bigarren aro baten hasierako mugarria da. Aro horretan, honakoa bezalako istorioak dakarzkigu, zeinetan gizatiarturiko animalien bidez adiskidetasunaren balioa goraipatzen baita. Panama da tigrearen eta hartzaren locus amoenus -toki ideala- partikularra, eta toki horren bila eginiko bidaia liluragarria lotuta dago heldutasun pertsonalarekin, eguneroko abenturarekin eta emozio berrien aurkikuntzarekin.